ΤΑ ΣΠΕΤΣΛΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΦΡΕΣΚΩΝ
ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ
ΥΛΙΚΑ
450 γρ. αλεύρι σκληρό
1 κουταλάκι αλάτι
λιγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κουταλάκι πιπέρι λευκό
4 μεγάλα αβγά κτυπημένα
νερο μεχρι να γινει ενας παχύρρευστος χυλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε το αλευρι σε ενα μπολ προσθετουμε το αλατι το πιπερι και το μοσχοκαρυδο
επειτα τα αυγα ενα ενα ανακατευοντας συνχρονος στο μιξερ η με μια ξυλινη κουταλα
τελος το νερο λιγο λιγο για να μην σβολιαση
προσοχη εδω τωρα βάζουμε μια κατσαρολα με νερο πανω στη φωτια
(εγω οταν θελω να βρασω κατι γρηγορα βραζω νερο στο φραστηρα και επειτα το ριχνω
στη κατσαρολα ετσι κανουμε και οικονομια στο ρευμα )κανονιζουμε απο πριν να εχουμε
δυο πλαστικα κουβαδακια (οχι αυτα της παραλιας)απο γιαουρτι 1κιλου π.χ
του ανοιγουμε τρυπες απο κατω στο ενα (υπαρχουν πολυ τροποι βρειτε τους)
οταν το νερο στην κατσαλορα εχει αρχισει να κοχλαζει
φερνουμε ακριβως απο πανω το κουβαδακι
με τις τρυπες στο οποιο εχουμε προσθεσει το χυλο
(παιδια δε πρεπει να κανετε πολυ μεγαλες τρυπες )
ο χυλος δεν πρεπει να ρεει απο κατω πολυ ευκολα
παρα μονο οταν εσεις σπρωξετε με το δευτερο κουβαδακι απο πανω
(δηλαδη βαζεται το ενα πλαστικο μεσα σε αυτο που εχει το χυλο και τις τρυπες)
ο χυλος τοτε πεφτει μεσα στο βραστο νερο και σφιγγει αμεσως
αφηστε τα λιγα λεπτα και με μια τρυπητη
(ξεκινατε να βγαζετε αυτα που ειναι στην επιφανεια της κατσαρολας)
Η ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΕΤΣΛΕ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου