Powered by Blogger Tips

29 Μαρτίου 2009

ΖΟΥΜΕΡΗ ΣΦΥΡΙΔΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΕΣΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΦΛΥΔΕΣ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ ΚΑΙ ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ ΛΙΑΣΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ


ΥΛΙΚΑ

200 γρ. φιλέτο σφυρίδας.
20 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο.
20 γρ. βασιλικό, 20 γρ. μαϊντανό, 20 γρ. άνηθο ψιλοκομμένα.
5 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο.
κουκουνάρι.
2 φρέσκιες αποφλοιωμένες ντομάτες.
20 γρ. λιαστή ντομάτα.
100 γρ. φλύδες παρμεζάνας.
αλάτι, πιπέρι.
20 γρ. ελαιόλαδο.
50 γρ. ασπρο κρασί.
100 γρ. ζωμό ψαριού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τον άνηθο, τον μαϊαντανό, το βασιλικό, το κουκουνάρι και το ελαιόλαδο στο μπλέντερ.
Σωτάρουμε τη σφυρίδα σε τηγάνι και τη σβήνουμε με κρασί.
Την πασπαλίζουμε με μερικές κουταλιές απο το μίγμα χυλού που έχουμε στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε λίγη ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα, τις φλύδες παρμεζάνας και λίγο απο το ζωμό του ψαριού.
Βάζουμε στο φούρνο τη σφυρίδα για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί η κρούστα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο.
Τα τσιγαρίζουμε και βάζουμε την υπόλοιπη ψιλοκομμένη ντομάτα.
Σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυλό στο κατσαρολάκι.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Βάζουμε τη σάλτσα σε πιάτο και απο πάνω τη σφυρίδα.
Σερβίρουμε με βραστά η ψητά λαχανικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: