Powered by Blogger Tips

28 Μαρτίου 2009

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ


3 Όταν ψήνετε ψάρι μέσα σε αλουμνόχαρτο, μην ξεχνάτε να λαδώνετε καλά και το ψάρι και το αλουμινόχαρτο, γιατί διαφορετικά το αλουμινόχαρτο θα κολλήσει πάνω στο ψάρι και θα πρέπει να αφαιρέσετε μαζί με αυτό και την πέτσα του ψαριού. Έτσι, όχι μόνο θα χαλάσετε την εμφάνιση του ψαριού αλλά και την γεύση του.

3 Ψήσατε το ρολό κρέας περισσότερη ώρα κ σας στέγνωσε? Περιχύστε το με μερικές κουταλιές γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος και αφήστε το να βράσει για λίγο σε μια κατσαρόλα που θα σκεπάσετε με το καπάκι της. Σε λίγα λεπτά το ρολό σας θα έχει όλους τους χυμούς και τα υγρά που χρειάζεται για να είναι νόστιμο και ζουμερό.

3 Δώστε στη σάλτσα μπεσαμέλ που φτιάχνετε συνήθως, μια πιο πικάντικη γεύση. Προσθέστε στο κλασικό μίγμα τριμμένο πικάντικο τυρί και λίγο μοσχοκάρυδο. Έτσι θα της δώσετε μια ξεχωριστή γεύση που θα ενθουσιάσει εσάς αλλά θα δοκιμάσουν τη νέα συνταγή σας.

3 Σας περίσσεψε ψητό κρέας αλλά δεν έχει μείνει καθόλου σάλτσα για να το συνοδεύσετε? Μπορείτε να φτιάξετε μια καινούργια νόστιμη σάλτσα εύκολα και γρήγορα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε καλά σε μπολ ένα ποτήρι ζωμό, μισό κουτάλι της σούπας κορν φλάουρ ,μια κουταλιά ελαιόλαδο, λίγη σκόνη σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και λίγο λρασί. Αφού αναμειχθεί το μίγμα καλά, ρίξτε το σε ένα κατσαρολάκι, βάλτε το στη φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε με σύρμα ώσπου να ΄΄δέσει΄΄ η σάλτσα.

3 Αν τηγανίσετε ψάρια ή άλλα βαριά φαγητά και η κουζίνα σας γέμισε αποπνικτικές μυρωδιές, γεμίστε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και πολλά μυρωδικά και αφήστε τα να βράσουν χωρίς καπάκι, ώστε να εξουδετερώσουν τις δυσάρεστες οσμές και να δώσουν το δικό τους ευχάριστο άρωμα στο χώρο.

3 Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα μία νόστιμη σος για τις σαλάτες σας. Ανακατέψτε καλά σε μπολ ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο με 5 κουταλιές της σούπας ξίδι ,2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα και αλατοπίπερο και θα έχετε αμέσως ένα καταπληκτικό dressing για την πατατοσαλάτα, τη λαχανοσαλάτα και όλες τις άλλες σαλάτες σας.

3 Το μυστικό για πιο αφράτα κεφτεδάκια : προσθέστε στον κιμά λίγο ξίδι και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Ο κιμάς θα μαλακώσει, και τα κεφτεδάκια σας όταν ψηθούν, θα είναι πιο μαλακά και αφράτα.

3 Ξεμείνατε από κρέμα γάλακτος και τη χρειάζεστε για κάποια συνταγή? Μπορείτε να την αντικαταστήσετε με 1/3 του φλιτζανιού βούτυρο και 3/4 του φλιτζανιού γάλα, τα οποία θα χτυπήσετε μαζί καλά, ώσπου να γίνουν κρέμα. Χρησιμοποιήστε την ακριβώς όπως τη φρέσκια κρέμα γάλακτος, στην ίδια ακριβώς ποσότητα.

3 Όταν μαγειρεύετε φαγητό στην κατσαρόλα προσέχετε να μη φεύγει ατμός και νερό από το καπάκι. Αλλιώς χαμηλώστε τη θερμοκρασία του ματιού, τόσο ώστε το καπάκι να κάθεται στην κατσαρόλα χωρίς να ΄΄χοροπηδάει΄΄.

3 Πριν γεμίσετε τα φορμάκια ή τις φόρμες για κέικ ή άλλα γλυκά με το μίγμα για ψήσιμο, αλείψτε τα με βούτυρο και πασπαλίστε με αλεύρι. Έτσι δεν θα κολλάνε τα εδέσματά σας στα τοιχώματα μετά το ψήσιμο.

3 Τα καμένα λίπη στο ταψί είναι ένας από τους χειρότερους μπελάδες στο πλύσιμο των σκευών της κουζίνας σας. Για να απαλλαγείτε, μπορείτε κάθε φορά που ψήνετε ένα φαγητό στο φούρνο να στρώνετε πρώτα το ταψί με αλουμινόχαρτο στον πάτο και τα τοιχώματά του. Έτσι, μετά το ψήσιμο, πετάτε το αλουμινόχαρτο και το ταψί μένει καθαρό και δεν χρειάζεται καθόλου πλύσιμο πριν το ξαναχρησιμοποιήσετε. Επίσης, υπάρχει ένα ειδικό αντικολλητικό χαρτί ότν ψήνετε γλυκό ή πίτες. Έχει το ίδιο αποτέλεσμα, και ακόμη, εκτός του ότι χρειάζεται να αλείψετε το ταψί με βούτυρο, έχετε εδέσματα πιο ελαφρά.

3 Κάθε φορά που ξεπαγώνετε κρέας ή ψάρι ή συκώτι από την κατάψυξη, αφήστε το να ξεπαγώσει σιγά-σιγά στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου. Μην το βάζετε ποτέ σε λεκάνη με ζεστό νερό, γιατί με αυτόν τον τρόπο τα βακτηρίδιά που έχει το κρέας πολλαπλασιάζονται τόσο, ώστε να ενδέχεται να γίνουν επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

3 Αν το γάλα που ζεσταίνετε σας ΄΄έπιασε΄΄ και κάηκε στον πάτο του σκέυους, η δυσάρεστη μυρωδιά θα εξαφανιστεί αν ρίξετε αμέσως λίγο αλάτι

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: