Powered by Blogger Tips

29 Μαρτίου 2009

ΣΠΕΤΣΛΕ ΜΕ ΑΣΤΑΚΟ-ΑΣΤΑΚΟΣΠΕΛΤΣΑΔΑ

no_photo.jpgΥΛΙΚΑ:
1 αστακός 800 - 1000γρ
2 ώριμες τομάτες
1 πιπεριά
λιγο μάραθος
3 κρεμμύδια μέτρια

2 σκελίδες σκορδο
λίγο ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 κιλο σπετσλε
1 ποτηρι μπισκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τις τομάτες, την πιπεριά και το μάραθο, λιώνουμε στο multi τα κρεμμύδια και το σκόρδο και κόβουμε τον αστακό σε 4-6 ροδέλες, ανάλογα με το μέγεθός του. Κατόπιν, βάζουμε το λάδι σε μια χαμηλή πλατια κατσαρόλα και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός απ' τα σπετσλε.Τ' αφήνουμε να τσιγαριστούν περίπου 10 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Μόλις κοκκινίσει το τσόφλι του αστακού προσθέτουμε την μπισκ και τ' αφήνουμε να βράσει (περίπου 10 λεπτά) μέχρι να κρίνουμε ότι έχει δέσει η σάλτσα.
Στο τέλος ρίχνουμε τα σπετσλε όπως στο γιουβέτσι και τ' αφήνουμε να βράσουν γύρω στο 3λεπτο. Τα γυρνάμε σε πιατέλα και γαρνιρουμε. Η αστακοσπελτσαδα μας είναι έτοιμη και σημαντική λεπτομέρεια είναι τα σπετσλε να σερβιριστούν φρεσκοβρασμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: