Powered by Blogger Tips

25 Φεβρουαρίου 2009

NIOKI ΠΑΤΑΤΑΣ

logotipo matzDOURA.jpg

niokipatatas.jpg



ΥΛΙΚΑ



1κιλο πατατες



300 γραμ αλευρι



1 αυγο



αλατι πιπερι



ελαιολαδο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ



βράζουμε τις πατατες για 20 λεπτα μεχρι να μαλακώσουν βγάζουμε και με μια πετσέτα κρατάμε μια μια τις πατατες και τισ καθαρίζουμε και τις τρίβουμε σε ενα μπολ μετα προσθέτουμε αλατι πιπερι και το αυγο ανακατευουμε να ομογενοποιηθουν ολα τα υλικα και μετα προσθέτουμε το μισο αλευρι ανακατεύουμε ξανα και βαζουμε την ζυμη σε ενα αλευρωμένος παγκο κοβουμε σε κομμάτια και πλάθουμε σε λεπτα μπαστουνιά και κόβουμε σε μικρα κομμάτια ,βάζουμε μια κατσαρόλα με νερο να βράζει ρίχνουμε αλατι και μολις το νερο κοχλάζει ριχνουμε τα νιοκι οταν αρχίζουν και βγαίνουν στην επιφάνειά παει να πει οτι ειναι ετοιμα τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ενα σκεύος και ρίχνουμε ελαιόλαδο τα νιοκι οπως και τα σπελτσε



μπορουμε να τα συνοδευσουμε με πολλες σαλτσες για ζυμαρικα και οχι μονο,θα σας προτείνω στη συνεχεια πολλες παραλαγες . ΕΔΩ ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: