13 Μαρτίου 2010
ΠΑΕΓΙΑ
4 μεγάλες γαρίδες
4 καραβίδες
4 μύδια με το κέλυφος
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φετούλες
12 στήμονες ζαφοράς (σαφράν)
1 τσίλι
2 κούπες μακρύκοκκο ρύζι
4 κούπες ζωμός λαχανικών
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα θαλασσινά, μέχρι το κέλυφός τους να αλλάξει χρώμα και να ανοίξουν τα όστρακα (πετάμε όσα όστρακα δεν ανοίξουν).
Τα βγάζουμε σε μία πιατέλα και με το ίδιο λάδι σωτάρουμε το σκόρδο, την πιπεριά και το τσίλι, προσθέτουμε και τις ντομάτες και σιγοβράζουμε ώσπου να γίνει η σάλτσα.
Σε ένα άλλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ασπρίσει. Τότε προσθέτουμε τη σάλτσα και αμέσως το ζωμό, που πρέπει να είναι ζεστός.
Μόλις σταματήσει να κοχλάζει το φαγητό, προσθέτουμε το σαφράν, ανακατεύουμε και τοποθετούμε τα θαλασσινά πάνω στο ρύζι. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Στην Ισπανία συνηθίζεται να σερβίρεται με το τηγάνι στο κέντρο του τραπεζιού. Συνοδεύεται με σανγκρία.
- Posted using BlogPress
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου